Tippek az amniotikus folyadék növelésére

Tippek az amniotikus folyadék növelésére

Az amniotikus folyadék támogatja a méhben fejlődő magzatot a terhesség alatt. Időnként ennek a folyadéknak a szintje túl alacsony, de egy személy bizonyos lépésekkel növelheti ezeket.

Az amniotikus folyadék megfelelő szintje elengedhetetlen, mivel a folyadék elősegíti a magzat védelmét, valamint a környező hőmérséklet szabályozását. A

amniotikus folyadék szintén megakadályozza a köldökzsinór nyomását, amely egyébként levághatja az ételeket és az oxigént a magzatba.

Megvizsgáljuk, hogyan lehetne növelni az amniotikus folyadékot a terhesség alatt, valamint a nagyon magas vagy alacsony szintű kockázatot.

Az amniotikus folyadékszintek növekedése

amniotikus folyadékszintek a terhesség különböző stádiumaiban változnak.

A 32–34. Hétek során az amniotikus folyadékmennyiség 800 milliliterre (ML) vagy annál több. A 34 héttől a szülésig a folyadék körülbelül 400 ml -re csökken.

Az orvosok az amniotikus folyadékindex (AFI) nevű skálát használják az amniotikus folyadék egészséges szintjének ellenőrzésére.

AFI mérések centiméterben vannak (CM). Egy tipikus AFI -pontszám 5–25 cm. Az 5 cm -nél alacsonyabb AFI -pontszám túl alacsony, és az orvosok ezt oligohidramniosnak nevezik.

Ha egy terhes nő alacsony amniotikus folyadékot mutat, akkor együtt dolgozhatnak egészségügyi csoportjukkal a helyzet orvoslásában.

Bizonyos esetekben a több víz ivása hozzájárulhat a szint növeléséhez. Más esetekben az orvos orvosi kezeléseket javasolhat.

Az orvos azt is javasolja, hogy gyakoribb ellenőrzéseket végezzenek az amniotikus folyadékszintek gondos ellenőrzésére és a kezelés hatékonyságának biztosítására.

Hogyan lehet növelni az amniotikus folyadékot

Néhány javaslat az amniotikus folyadékszintek növelésére a következők:

A vízfelvétel növelése

Ha a nők vannak Az amniotikus folyadék szokásosnál alacsonyabb, mint a szokásos, több víz ivásával képesek lesznek növelni a szintet.

Egy régebbi 2002. évi áttekintés négy, 122 terhes nő vizsgálatát vizsgálta. Megállapította, hogy azok a nők, akik körülbelül 2 liter 2 literrel, vagy intravénás folyadékkal növelték a vízbevitelüket, növelték az amniotikus folyadék szintjét.

A kutatóknak további bizonyítékokra van szükségük annak megtudására, hogy az amniotikus folyadék ilyen módon javítja -e a magzat egészségét.

Kiegészítés

A 2016. évi tanulmány megvizsgálta az L-arginin-kiegészítés alkalmazását az oligohidramniók kezelésére, ha az amniotikus folyadékszintek nagyon alacsonyak.

A vizsgálatban 100 terhes nő, akinek az oligohidramnios diagnosztizálása volt, 3 gramm tasakot vett az L-arginin, napi háromszor, amíg az amniotikus folyadékszintek meg nem növekedtek.

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az L-arginin segíthet az oligohidramniók kezelésében az amniotikus folyadékszint növelésével. Az előnyök magukban foglalják a terhesség időtartamának meghosszabbítását és a szövődmények kockázatának csökkentését.

pihenés

Az orvos tanácsot adhat az alacsony amniotikus folyadékszintű nők számára.

amnioinfusion

Az orvos az amniotikus folyadék alacsony szintjét kezelheti az amnioinfúziónak nevezett eljárással.

Ehhez a kezeléshez az orvos a méhnyakon keresztül sós oldatot vezet be az amniotikus zsákba, hogy növelje a folyadékszintet.

Korai szállítás

Ha az amniotikus folyadék túl alacsony a terhesség végső szakaszában, az orvosok a korai szülésre utalhatnak. A munkaerő előmozdítása elősegítheti a lehetséges szövődmények megelőzését a szülés során.

Az alapos prenatális gondozás segíthet abban, hogy a korai baba egészséges legyen.

Magas vagy alacsony szintű amniotikus folyadékok

míg az oligohidramniosok akkor fordulnak elő, amikor egy nő nagyon alacsony amniotikus folyadékszintű, a polhidramniosok, amikor a folyadékszint rendkívül magas.

Mindkét körülmény szövődményeket okozhat:

oligohidramnios

oligohdramnios olyan állapot, amikor egy terhes nőnek túl kevés amniotikus folyadéka van. Az oligohidramniók tünetei és tünetei a következők:

 • A hüvelyből szivárgó folyadék szivárog
 • Az ultrahang alacsony amniotikus folyadék szintjét mutatja
 • A méh túl kicsi a terhességi szakaszhoz

Az orvosok nem mindig tudják, mi okozza az oligohidramniosokat – Néhány ok azonban a következők:

 • A már létező egészségi állapotok, például a magas vérnyomás és a cukorbetegség
 • Bizonyos gyógyszerek, például a magas vérnyomású gyógyszerek
 • A terhesség utáni terhesség folytatása legalább 2 héttel folytatódik az esedékesség időpontja után
 • Veleszületett fogyatékosság
 • Az amniotikus zsák 37 hét után, de a szülés előtt
 • Terhesség azonos ikrekkel. A placenta megosztása

oligohidramnios a leggyakoribb a terhesség utolsó 3 hónapjában, a harmadik trimeszter néven ismert.

Polyhidramnios

polhidramnios vagy hidramniók, amikor az amniotikus folyadék szintje túl magas. A hidramniók akkor fordulnak elő, ha vannak problémák az amniotikus folyadékkal, amely elhagyja a testet, vagy ha a test túl sokat hoz létre.

Ha egy terhes nő cukorbetegségben szenved, ez polhidramniókat okozhat.

Egyéb okok a fejlődő magzat miatt.

A hidramniók akkor fordulhatnak elő, ha egy magzat a következők bármelyikét tartalmazza:

 • Központi idegrendszer vagy kromoszóma problémák, amelyek befolyásolják a nyelést
 • Szívelégtelenség
 • fertőzés
 • Emésztőrendszeri problémák, amelyek elzáródást okozhatnak a folyadékban
 • veleszületett fogyatékosság

A polhidramniók is előfordulhatnak, ha azonos ikrek osztoznak a részei. placenta.

A polhidramniók tünetei a következők:

 • Szokatlanul gyors méhnövekedés vagy nagy méh a terhességi stádiumhoz
 • A gyomor kellemetlensége
 • Összehúzódások

A kezeletlen polhidramniók szövődményeket okozhatnak a terhes nő és a fejlődő magzat számára. Ezek a szövődmények magukban foglalhatják a korai szülés vagy a veleszületett fogyatékosságot.

A kezelés a betegség okától és súlyosságától függ. A lehetőségek között szerepel:

 • Az amniotikus folyadékszintek gondos megfigyelése
 • A tű beillesztése az amniotikus zsákba a folyadék eltávolításához , ami növeli az amniotikus folyadékot
 • A korai szülés, ha szükséges,

mikor kell orvoshoz fordulni

A nőknek meg kell keresniük orvosukat, ha bármilyen tünetet észlelnek. magas vagy alacsony amniotikus folyadékszint.

Az orvos kórtörténetet vesz igénybe, hogy ellenőrizze a már létező körülményeket és fizikai vizsgálatot végezzen. Az orvos ultrahangokat fog használni, és az amniotikus folyadék mennyiségét méri a szint ellenőrzéséhez.

Miután az orvos ellenőrizte a szintet és megtalálta az esetleges okokat, eldönthetik a legjobb kezelési lehetőségeket.

Ha egy terhes nőnek az egészséges terhesség vége felé alacsony amniotikus folyadék van, akkor lehet, hogy nincs szükségük kezelésre. Az orvos csak további megfigyelést végezhet, hogy közelebb tartsa a szintet, beleértve a gyakoribb ultrahangokat is.

Összegzés

A fejlődő magzat biztonságos és egészséges állapotának megfelelő amniotikus folyadék szintje szükséges.

Ha egy terhes nő alacsonyabb amniotikus folyadékot mutat, mint általában, akkor ők vagy egészségügyi csapata ezt orvosolhatja. A több víz ivása az amniotikus folyadék növelésének egyszerű módja a pihenés és a testmozgás csökkentése érdekében.

Más esetekben az egyénnek orvosi kezelésre lehet szüksége. A beavatkozások tartalmazhatnak intravénás folyadékokat a hidratáció növelése érdekében, vagy közvetlenül a sóoldat beillesztését myceril ára gyógyszertárban https://harmoniqhealth.com/ az amniotikus zsákba a folyadékok növelése érdekében.

Ha az embereknek bármilyen tünete alacsony vagy magas amniotikus folyadékszintű, akkor ellenőrzést kell végezniük egészségügyi csoportjukkal.

Az ultrahangok segíthetnek az amniotikus folyadékszintek ellenőrzésében, és a szoros megfigyelés és kezelés biztosíthatja, hogy mind a terhes nő, mind a magzat egészséges maradjon.

 • Terhesség/szülészet
 • Női egészség/nőgyógyászat

Contents